۱۱ آذر ۱۴۰۲، ۸:۴۲

مهر گزارش می دهد؛

وجود ۳۵۵ هزار مسکن ناایمن در شهرهای مازندران/آژیر خطر در بم شمال

وجود ۳۵۵ هزار مسکن ناایمن در شهرهای مازندران/آژیر خطر در بم شمال

ساری- سکونت یک سوم جمعیت سه میلیونی مازندران در ۳۵۵ هزار مسکن ناایمن بافت های فرسوده شهری، زنگ خطر بروز حوادث و مخاطرات را بیش از پیش به صدا درآورده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: هشت هزار هکتار از محدوده‌های شهری مازندران دارای بافت‌های فرسوده و ناکارآمد هستند و بیش از ۳۵۵ هزار واحد ناایمن در این مناطق وجود دارد.

از مجموع ۶۰ شهر استان مازندران ۲۲ شهر دارای بافت‌های فرسوده هستند و نوسازی این بافت‌ها دارای مشکلاتی نظیر نداشتن سند مالکیت و بالابودن هزینه‌های ساخت و ساز و غیره است واین مساله سبب شده تا مالکان رغبتی برای نوسازی نداشته باشند.

از سوی دیگر ۲۲ هزار واحد از مجموع ۱۵۵ هزار واحد مسکن ملی استان مازندران قرار است در بافت‌های فرسوده احداث شود و تاکنون فقط پنج هزار و ۳۰۰ واحد در این مناطق شروع به ساخت شده است.

میل و رغبت اندک برای نوسازی واحدهای مسکونی در بافت‌های فرسوده در حالی است که دولت بسته و مشوق ۱۹ گانه را در این مناطق تعریف کرده و این طرح تاکنون در ۱۵۰ شهر کشور اجرایی و اعمال شده است.

۲۶ درصد جمعیت شهری بابلسر در بافت‌های فرسوده زندگی می‌کنند

شهردار بابلسر با بیان اینکه در ۱۲ منطقه ۴۳۸ هکتار از بافت شهری بابلسر فرسوده است، افزود: ۲۶ درصد جمعیت در این بافت فرسوده سکونت دارند و از سال ۱۴۰۰ تاکنون ۱۱۸ فقره پروانه برای ساخت ۵۲۰ واحد مسکن صادر شده است.

مجید صیادیان در گفت وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه پنج پروژه بازآفرینی مصوب شده است، افزود: بسیاری از اراضی بافت فرسوده فاقد سند است و مشمول ماده ۱۰۰ می‌شود و این از جمله مشکلات به شمار می‌رود، هرچند عوارض صدور پروانه را تا ۵۰ درصد تخفیف لحاظ کردیم.

وجود ۳۵۵ هزار مسکن ناایمن در شهرهای مازندران/آژیر خطر دربم شمال

وی یکی از مشکلات را عدم تصویب مطالعات مناطق بافت فرسوده در کمیسیون ماده ۵ اعلام کرد.

کلانشهر ساری نیز دارای هزار و ۴۰ هکتار بافت فرسوده است و ۱۵۰ هزار نفر از جمعیت در قالب ۴۹ هزار خانوار در آن سکونت دارند، علاوه بر این ۲۴۹ هکتار سکونتگاه غیررسمی در شهر وجود دارد که ۴۶ هزار نفر نیز در این مناطق به سر می‌برند. ۱۲۳ هکتار مساحت بافت تاریخی ساری است و ۱۲ هزار نفر در این بافت‌ها سکونت دارند.

شهردار ساری به پروژه بازآفرینی از جمله پل تا پل اشاره کرد و گفت: در ساری پروژه پل تا پل به طول ۲.۴ کیلومتر در ستاد بازآفرینی مصوب شد و انتظار داریم دولت کمک کند.

حسین قبادی در گفت و گو با خبرنگار مهر هزینه اجرای این پروژه را بیش از سه هزار میلیارد تومان در بخش تملک و ابنیه فنی اعلام کرد و گفت: تاکنون ۱.۴ کیلومتر از پروژه در دست اجرا است که فاز اول آن دهه فجر افتتاح می‌شود.

وی نداشتن کمربندی را از جمله مشکلات شهرهای استان ذکر کرد و گفت: این شهرها یا فاقد کمربندی هستند و یا کمربندی در محدوده شهری می‌گذرد و نیازمند بازآفرینی است.

در حال حاضر ۲۲ شهر استان دارای محدوده مصوب بافت فرسوده، شش شهر دارای سکونتگاه‌های غیررسمی و هشت شهر دارای بافت تاریخی است و برای بازآفرینی بافت‌های فرسوده دولت مشوق‌های ۱۹ گانه ای از جمله تخفیف ۱۰۰ درصدی عوارض را مصوب کرده است.

شهرهای آمل، رینه، دابودشت، بابل، گتاب، امیرکلا، بابلسر، هادیشهر، بهنمیر، تنکابن، چالوس، رامسر، ساری، وکیاسر، از جمله مناطقی است که دارای بافت فرسوده شهری هستند.

علی دیوسالار مدیرکل راه و شهرسازی مازندران از شهرداران به عنوان مجریان بسته‌های تشویقی یاد کرد و گفت: در استان مازندران در ۴۵ شهر محدوده‌های بافت فرسوده شناسایی شده و بیشتر این بافت‌ها در کمیسیون ماده پنج تصویب شده است.

در استان مازندران در ۴۵ شهر محدوده‌های بافت فرسوده شناسایی شده و بیشتر این بافت‌ها در کمیسیون ماده پنج تصویب شده است

وی در گفت وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ۹۵۵ هزار نفر در ۳۵۰ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده سکونت دارند، سطح بافت‌های فرسوده را هشت هزار و ۷۰۰ هکتار ذکر کرد و گفت: این محدوده‌ها شناسایی و ابلاغ شده است و تلاش می‌کنیم بسته‌های تشویقی را با توجه به شرایط بومی استان بازتعریف و ابلاغ کنیم.

وی با اظهار اینکه مازندران با ساخت پنج هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در بافت فرسوده رتبه چهارم را در کشور دارا است، افزود: به دلیل مسائل تأمین اجتماعی در پروانه شهرداری‌ها با وقفه چهارساله روبرو شدیم.

مدیرکل راه و شهرسازی مازندران ادامه داد: یک سری محله‌های هدف در بافت‌های فرسوده نیز احیا می‌شود.

وجود ۳۵۵ هزار مسکن ناایمن در شهرهای مازندران/آژیر خطر دربم شمال

طولانی شدن فرایند صدور پروانه بافت فرسوده در شهرداری‌ها از جمله مشکلات و موانع فرار بازآفرینی شهری است و در حال حاضر متوسط کشوری صدور پروانه برای بافت‌های فرسوده هشت ماه است در حالی که در برنامه هفتم توسعه حداکثر سه ماه برای صدور پروانه و شش ماه برای صدور انشعابات آب، برق و گاز تهیه شده است.

منصور استادی مدیرکل دفتر تضمین سرمایه‌گذاری ستاد بازآفرینی شهری کشور در گفت وگو با خبرنگار مهر تضمین سرمایه گذاری سرمایه‌گذار در بافت فرسوده را مساله مهم بیان کرد و گفت: علاوه بر این نیازمند همکاری شهرداران برای اعمال مشوق‌های سرمایه گذاری در بافت‌های فرسوده هستیم.

وی همچنین همکاری شهرداران را برای تأمین زمین دولتی برای اجرای طرح مسکن ملی در مازندران نیاز دانست و گفت: از زمین‌های دولتی باید برای نوسازی بافت فرسوده و بازآفرینی استفاده کرد.

سند ملی ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی در حال ابلاغ است

وی با بیان اینکه سند ملی ساماندهی و توانمندسازی سکونتگاه‌های غیر رسمی تهیه شده و در حال ابلاغ است، گفت: این سند در دولت کنونی مصوب شده است در مرحله ابلاغ قرار دارد.

استادی گفت: تاکنون ۲۲ هزار و ۵۰۰ متقاضی برای بازآفرینی سکونتگاه‌های غیررسمی ثبت نام کردند.

وی با اشاره به نداشتن سند در بافت‌های فرسوده از تشکیل هیأت‌های حل اختلاف برای رفع اختلاف در حوزه صدور سند و غیره خبر داد.

مازندران از استان‌های حادثه خیز کشور به شمار می‌رود و وجود ۳۵۵ هزار مسکن ناایمن در بافت‌های فرسوده و سکونت حدود یک میلیون نفر از جمعیت اعمال مشوق‌های حمایتی برای تسریع در نوسازی این بافت‌ها را ضروری می‌سازد چرا که خطر همیشه در کمین است.

کد خبر 5954503

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha